Izložba „Ravna Gora voli ptice/Pomognimo im da prezime“

Izložba „Ravna Gora voli ptice/Pomognimo im da prezime“

U petak, 15. studenog 2013. godine, u 17:00 sati u višenamjenskoj dvorani u SPC-u „Goranka“ Ravna Gora bit će otvorenje izložbe pod nazivom „Ravna Gora voli ptice/Pomognimo im da prezime“. Riječ je o izložbi kućica i hranilica za ptice koja je nastala kao rezultat projekta međugeneracijske suradnje „S koljena na koljeno“ čime se želi promicati socijalna osjetljivost, potreba uzajamnog pomaganja promicanjem općeg dobra, a starijim osobama omogućiti aktivno sudjelovanje i prenošenje znanja na mlađe osobe. Sve kućice, hranilice i legla izrađene su vrlo precizno prema stručnim i detaljnim nacrtima te svaka od njih ima svoje ime. Kućice ističu osobnost autora, njegovu predanost stvaranju i osmišljenost svakog koraka u radu.

Postavljanje izložbe potaknuo je gosp. Ivo Randić. U svojih 88 godina života napravio je poveći broj kućica za ptice koje ćete moći razgledati na izložbi. Uz gosp. Randića, organizatori navedene izložbe su i učenici drugog i trećeg razreda, učenici polaznici Literarno – dijalektalne skupine i Školske zadruge OŠ Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore zajedno s učiteljicama Gordanom Podobnik i Snježanom Sveticki. Uz kućice, bit će izložene i  pjesme, opisi, stripovi, likovni radovi te praktični dječji uradci.

U stvaranju kvalitetnijih sadržaja, pomagali su sljedeći suradnici: Stanko Mirković, učenici i roditelji učenika, Željko i Branka Padavić, Nedeljka Poljančić te Komunalno poduzeće „Turmin“.

Općina Ravna Gora sudjelovala je u sufinanciranju troškova organizacije navedene izložbe.

Posjetitelji će imati priliku izložbu razgledati i u subotu, 16. studenog 2013., u vremenu od 9:00 do 12:00 sati te od 15:00 do 19:00 sati, kao i u nedjelju, 17. studenog, u vremenu od  9:00 do 12:00 sati te od 15:00 do 19:00 sati.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje ptičjeg svijeta i prirode da se pridruže i uživaju u izložbi!

Skip to content