Izgradnja treće faze nogostupa u Ulici Ivana Mažuranića i sanacija nerazvrstane ceste u vikend naselju Suhi vrh u Ravnoj Gori

Izgradnja treće faze nogostupa u Ulici Ivana Mažuranića i sanacija nerazvrstane ceste u vikend naselju Suhi vrh u Ravnoj Gori

Pri završetku su radovi na izgradnji nogostupa u Ulici Ivana Mažuranića u Ravnoj Gori, za čiju je provedbu Općina Ravna Gora zaključila ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Riječ je o nastavku projekta, odnosno njegovoj  trećoj fazi, obzirom da je prva faza projekta realizirana tijekom 2018. godine, kada je Općina Ravna Gora vlastitim sredstvima financirala izgradnju nogostupa u navedenoj ulici, u dužini od cca 130 m. Druga faza projekta realizirana je tijekom 2019. godine, kada je uz financijsku pomoć Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te sredstvima Općine Ravna Gora  izgrađeno 160 m  nogostupa. Treća faza projekta podrazumijeva izgradnju preostalih 140 m nogostupa  te 76 m sustava oborinske odvodnje, a temeljem gore navedenog Ugovora, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU obvezalo se sufinancirati predmetni projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 200.000,00 kn, dok se ostatak vrijednosti projekta financira vlastitim proračunskim sredstvima Općine Ravna Gora. Ukupna vrijednost projekta, koja osim izvođenja radova podrazumijeva i usluge stručnog nadzora, iznosi nešto više od 314.000,00 kn s PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Goring d.o.o. iz Ravne Gore.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije također sufinancira i provedbu projekta sanacije nerazvrstane ceste u vikend naselju Suhi vrh u Ravnoj Gori. 

Vrijednost ovog projekta nešto je veća od 460.000,00 kn, a projekt se uz sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancira i vlastitim proračunskim sredstvima Općine Ravna Gora. Temeljem Ugovora s Ministarstvom, očekuje se sufinanciranje projekta do najvišeg ukupnog iznosa od 335.000,00 kn. Izvođač radova je Obrt za prijevoz, usluge i trgovinu „Oblak“ iz Ravne Gore, a projekt podrazumijeva sanaciju predmetne prometnice u dužini od 350m te usluge stručnog nadzora.

 

Skip to content