Himna ravnogorskog nogometnog kluba

Himna ravnogorskog nogometnog kluba

Nogometni klub Goranka  vjerojatno je prvi goranski klub koji ima svoju potpuno autorsku himnu. Ravnogorci i njihovi gosti imali su je priliku prvi puta čuti na subotnjoj zabavi održanoj u sklopu Ravnogorske večeri i obilježavanja Dana Općine i župe Ravna Gora. Himnu za koju je tekst napisao Nenad Poljančić, glazbu Bojan Lugarič koji ju je i aranžirao s Andrejom Toplišekom u subotu su promovirali Ausswinkl muzikanti od kojih smo saznali kako je ona nastala.
 Od ideje do realizacije
Ideja o pjesmi kluba potekla je od nekolicine članova NK Goranka koji su i sastavili prvi tekst nakon čega se Nenad Poljančić nekadašnji tajnik kluba ponudio da će napisati novi tekst čime je sve i počelo. Predsjednik kluba Mladen Jurković koji je i pokrenuo realizaciju ideje kontaktirao je Tomislava Vidmara iz Ausswinkla jer je ideja bila da pjesma bude u oberkrainer stilu. U proces stvaranja himne potom se na poziv Vidmara uključio i Bojana Lugariča iz Studia Slovenski Zvoki iz Rogaške Slatine, inače jedan od ponajboljih slovenskih klarinetista i poznavaoca upravo tog traženog stila glazbe a koji je u suradnji sa harmonikašem Andrejom Toplišekom napravio glazbu.
 
Hrvatsko-slovenska suradnja
Tako je tek ideja o pjesmi kluba našla svoj put do hrvatsko-slovenskih glazbenika i postala prava autorska himna. Himnu su otpjevali Edi Ivanović, Danijel Katić, Nenad Vidmar i Tomislav Vidmar. Vokali su snimljeni u studiju Mario u Rijeci, a glazba u slovenskom studiju Slovenski zvoki u Rogaškoj Slatini.

AUTOR: Nensi Tatar
 
Himnu pogledajte na http://www.youtube.com/watch?v=rhHQs-Uywb4&feature=channel_video_title a više o Ausswinkl Muzikantima saznajte na http://www.facebook.com/ausswinkl.muzikanti

Skip to content