Edi Dadić na prijemu kod Općinskog načelnika

Edi Dadić na prijemu kod Općinskog načelnika

Općinski načelnik Općine Ravna Gora jučer je, 3. veljače 2014. godine, u prostoriji općinske vijećnice održao prijem za Edija Dadića, njegovog trenera Zorana Skendera i pomoćnog trenera Danka Grgurića, Damira Jurčevića – predsjednika TSK-a „Ravnogorac“ Ravna Gora i zamjenika predsjednika Kluba – Renata Podobnika. Podsjetimo, Edi Dadić član je Trkačko-skijaškog kluba “Ravnogorac” od 1999. godine, a pet godina za redom proglašen je najboljim skijašom trkačem Primorsko-goranske županije. Već šest godina drži naslov najperspektivnijeg skijaša trkača Hrvatske. Od 2004. godine nepobjediv je na natjecanjima na domaćem terenu, već deset godina u Hrvatskom pokalu po kategorijama kako je stasao. Šest godina član je hrvatske reprezentacije, 2008./2009. kao mlađi reprezentativac, a 2009./2010. zahvaljujući odličnim rezultatima postaje B reprezentativac. Slijedom nanizanih brojnih rezultata u sezoni 2010./2011. ušao je u A reprezentaciju. Najvrednija potvrda njegovih rezultata je upravo prilika za natjecanje na najprestižnijem natjecanju – Olimpijskim igrama. Edi i njegov trener već danas putuju u Rusiju gdje se održavaju 22. Zimske olimpijske igre koje počinju 7. veljače i traju do 23. veljače.

Općinski načelnik, u društvu zamjenika Franje Ružića, čestitao je Ediju na izvrsnim sportskim rezultatima, uspjesima na državnim i svjetskim razinama te poželio mnogo uspjeha i na Olimpijskim igrama. Dadić će se u Sochiu natjecati u skijaškom trčanju i to: u skiathlonu (15/15 km C/F) 9. veljače, u sprintu 11. veljače, na 15 kilometara klasično 14. veljače i na 50 kilometara uz masovni start 23. veljače. Na Olimpijskim igrama nastupit će ukupno 11 hrvatskih sportaša i sportašica. Najbrojniji su alpinci s osam predstavnika, dvoje kandidata natječe se u skijaškom trčanju, a u Sochi putuje i jedna snowboarderica.

Općinski načelnik Anđelko Florijan istaknuo je kako je Općina Ravna Gora ponosna na svoje sportaše, njihove trenere kao i na odlične rezultate koje postižu. Dodao je kako Općina, unatoč vrlo teškim financijskim okolnostima, nastoji osigurati uvjete za razvoj sporta i postizanje što boljih rezultata. U ime Općine Ravna Gora uručio je Ediju Dadiću prigodnu donaciju za sudjelovanje na ZOI 2014. u iznosu od 7.500,00 kn, zaželivši njemu i njegovom timu mnogo uspjeha i dobrih rezultata u Sochiu, ali i u daljnjem radu. 

Podsjetimo, i članovi TSK-a „Ravnogorac“ Ravna Gora u nedjelju su, 2. veljače, u SPC-u „Goranka“ organizirali doček i ispraćaj Edija i trenera Zorana put Olimpijade.

Skip to content