Društvo “Naša djeca” Ravna Gora nastavlja s oživljavanjem prostora i rada u Ravnogorskoj knjižnici

Društvo “Naša djeca” Ravna Gora nastavlja s oživljavanjem prostora i rada u Ravnogorskoj knjižnici

Tijekom mjeseca siječnja 2013. godine u prostoru Ravnogorske knjižnice u organizaciji Društva “Naša djeca” održane su dvije radionice u sklopu projekta «Ravnogorska knjižnica – intelektualno, kulturno i informacijsko središte mjesta – radionice». Riječ je o radionicama na kojima su sudionici izrađivali razne vrste karnevalskih maski te uživali u društvenim igrama. Voditeljice radionica bile su članice Društva “Naša djeca” – Dragica Glad Dožaić i Nataša Možgon Kauzlarić. Radionice su uključile djecu školske dobi i njihove roditelje.

Na radionici “Izrada karnevalskih maski” sudjelovalo je trinaestero djece i odraslih. Vrlo kreativno i zanimljivo izrađivale su se maske na papiru s raznim materijalima i oblicima (pašta, vuna, češeri…). Tako su nastale maske kauboja, Miki Mausa, medvjedića, viteza, i dr. koje su oživjele prostor i izlog knjižnice.

U sklopu radionice “Igranje društvenih igara” djeca su uživala u raznim igrama, kao što su: Čovječe ne ljuti se, Memory, Bingo, Twister, Šah, Pazi zid, slaganje puzzli… Na radionicu se odazvalo desetero djece, petero roditelja te članice DND-a Ravna Gora.

Zadovoljavajući odaziv djece i odraslih na radionice Društva “Naša djeca” pokazuje da je ideja o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena kroz učenje, zabavu i igru dobro prihvaćena, kako od strane djece, tako i od strane njihovih roditelja. Prostor Ravnogorske knjižnice opet je oživio što potvrđuje i dole prikazana galerija fotografija!

Skip to content