Djelatnice zaposlene u okviru programa zapošljavanja žena “Zaželi” završile s terenskim aktivnostima na području Općine Ravna Gora

Djelatnice zaposlene u okviru programa zapošljavanja žena “Zaželi” završile s terenskim aktivnostima na području Općine Ravna Gora

U Općini Ravna Gora posljednje dvije godine uspješno se provodio program zapošljavanja žena „Zaželi“, koji je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Program je imao za cilj zaposliti nezaposlene žene koje su pružale uslugu podrške osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom ili osobama u nepovoljnom položaju.
U okviru predmetnog programa na području Općine Ravna Gora bilo je zaposleno 10 žena. Ugovor o radu sa ženama sklopljen je bio na 24 mjeseca. To je razdoblje u listopadu ove godine isteklo te su žene vraćene na Zavod za zapošljavanje, čime je prestala i skrb za stotinjak korisnika s područja Općine.

U novom vremenskom razdoblju financiranja projekata iz Europske unije Općina Ravna Gora prijavit će novi projekt Zaželi – faza II. Općina Ravna Gora nada se odobrenju sredstava i novom zapošljavanju nezaposlenih žena kako bi se projekt mogao nastaviti i u budućnosti, s uspješnim rezultatima u pružanju pomoći osobama u nepovoljnom položaju i zapošljavanju, na višestruku korist uključenih osoba u projekt.

 

Skip to content