CONTINENTAL – BALKAN CUP – RAVNA GORA 27. – 28.02.2016.

CONTINENTAL – BALKAN CUP – RAVNA GORA 27. – 28.02.2016.

U subotu i nedjelju, 27. i 28. veljače 2016. godine u organizaciji Trkačko-skijaškog kluba “Ravnogorac” Ravna Gora, održan je CONTINENTAL – BALKAN CUP – međunarodna utrka u skijaškom trčanju. Utrka se održala u Begovom Razdolju, a nastupilo je nešto manje od 200-tinjak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske, Grčke, Turske, pa čak i iz Brazila. Riječ je o prvom Balkan kupu održanom u Hrvatskoj koji se trebao održati još početkom veljače (6.- 7. veljače 2016.) u Ravnoj Gori, ali je zbog nedostatka snijega bio odgođen. Također, zbog manjka snijega natjecanje se na kraju održalo na Vrbovskoj poljani u Begovom Razdolju. Uz Balkan kup u subotu je bilo održano i Prvenstvo Republike Hrvatske, također u organizaciji TSK-a “Ravnogorac”. Unatoč vremenskim uvjetima, koji organizatorima nimalo nisu išli na ruku, vrlo je kvalitetno i uspješno odrađen izuzetno zahtjevan posao organizacije i realizacije ovako velikog i značajnog natjecanja, kako za goranski kraj tako i za Hrvatsku općenito.

Svečano proglašenje pobjednika održano je u Domu kulture u Ravnoj Gori. Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Krešimir Crnković (TSK Budućnost, Brod Moravice), dok je u konkurenciji žena najbolja bila zagrepčanka Vedrana Malec (TSK Sljeme).

Edi Dadić, član TSK-a “Ravnogorac”, zauzeo je odlično drugo i treće mjesto. Odlična je bila i Gabrijela Skender, također članica TSK-a “Ravnogorac”, s osvojenim 4. i 8. mjestom.

Organizacija ovako visokog nivoa natjecanja ne bi bila moguća bez pokrovitelja i sponzora. Općina Ravna Gora, kao jedan od pokrovitelja, sufinancirala je ovo natjecanje u iznosu od 30.000,00 kn, dok je Primorsko – goranska županija sudjelovala sa 20.000,00 kn.

Kratki pregled prvog Balkan kupa i Državnog prvenstva Republike Hrvatske održanog 27. i 28. veljače na Vrbovskoj poljani pogledajte u reportaži Kanala Ri putem linka: http://www.kanal-ri.hr/hr/skijasko_trcanje/4600/4

 

Skip to content