Čitanje priča u ravnogorskoj knjižnici

Čitanje priča u ravnogorskoj knjižnici

Na radionicu “Čitanje priča” odazvali su se učenici mlađih razreda. Neka su djeca donijela svoje knjige i slikovnice. Najprije su od voditeljice ponuđenih naslova odabrali za čitanje Snježnu kraljicu. Vrlo su pažljivo poslušali, a potom s radošću  proanalizrali tko je bio dobar, a tko nije u cijeloj priči i zaključili da je ljubav pobijedila svu zloću okrutne i hladne Snježne kraljice. Potom  je Patricija Svetličić  učenica 1. razreda ispričala svima Trnoružicu, za što je nagrađena pljeskom.
Po želji djece pročitana je i vedra priča o sireni Arilei i dupinici Hitroj, koju su donijela djeca. Željeli su da im se čita Bambi, no kako je to roman i ne bismo stigli naveli smo im samo da je to prekrasna knjiga o prirodi i šumskim životinjama koje žive i u našim šumama i da bi je svakako trebali pročitati. Djelomično je ispričana a djelomično pročitana i priča o Snjeguljici, u pričanju su sudjelovala i djeca. Priču samo kratko proanalizirali i osudili sve loše postupke. Naučili smo da se zlo ne isplati, da je bolje biti dobar.
Najzanimljiviji je bio razgovor na kraju kad je teta Dražena djeci rekla da šumski vile zaista postoje, samo da trebamo u šumi biti vrlo pažljivi, osluškivati  i da ih se i danas može vidjeti. Vile  za večeri  kad je pun mjesec plešu  svoja vilinska kola na šumskim livadama. Rastali smo se s tom tajnom…tko zna možda već za ovog punog mjeseca netko vidi vile.

Piše: Nataša Lakotić

Skip to content