Centar za posjetitelje o velikim zvijerima u Staroj Sušici

Centar za posjetitelje o velikim zvijerima u Staroj Sušici

 

Općina Ravna Gora, zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Ravna Gora, partner je na projektu „Centar za posjetitelje o velikim zvijerima“, čiji je nositelj Javna ustanova „Priroda“.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 8.180.006,45 kuna, koji se provodi u razdoblju od 1.6.2015. do 1.9.2020. godine.

Projekt se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

U cilju bolje valorizacije prirodne baštine te s ciljem uspostave sustavnog vrednovanja i korištenja zaštićenih vrsta u promidžbi i brendiranju Gorskog kotara, tijekom 2014. godine pokrenute su aktivnosti na izgradnji Centra za posjetitelje o velikim zvijerima. Centar je zamišljen kao prostor koji bi na inovativan i zanimljiv način približio posjetiteljima specifičnosti i vrijednosti očuvanog goranskog kraja u kojem obitavaju medvjed, vuk i ris.

Kao idealna lokacija za smještaj Centra, prepoznat je kompleks Stara Sušica (Općina Ravna Gora) koji je u vlasništvu Primorsko-goranske županije. Predmetna lokacija u potpunosti zadovoljava realizaciju ove ideje s obzirom na riješene imovinsko-pravne odnose, postojeću komunalnu infrastrukturu, dobru prometnu povezanost, postojeće sadržaje u neposrednoj blizini (u sklopu kompleksa već djeluje županijski Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj) te samu atraktivnost lokacije.

Više informacija o samom projektu dostupno je putem poveznica:

Home

Centar za posjetitelje o velikim zvijerima u Staroj Sušici

 

 

 

 

 

 

 

    Skip to content