Brojna sportska i kulturna događanja uz Dan Općine i Župe Ravna Gora

Brojna sportska i kulturna događanja uz Dan Općine i Župe Ravna Gora

Dan općine i Župe Ravna Gora proslavljen je brojnim raznovrsnim događanjima. U subotu 15. listopada održan je tradicionalni sajmeni dan uz svirku Ravnogorskih tamburaša,  puhački orkestar KUD-a Sloga Ravna Gora održao je i ove godine koncert pred crkvom nakon čega je vršena koncelebrirana sveta misa u crkvi Svete Terezije Avilske uz nastup MPZ «Gimpl» i gostujućeg zbora «Gjalski» iz Zaboka.
Također, održana su brojna sportska natjecanja: tradicionalni ženski šahovski turnir, nogometna utakmica, prvenstvo u  natjecanju na ski rolerima i kuglački turnir.
Subotnji Dan Općine završio je tradicionalnom Ravnogorskom večeri u Domu kulture sa zabavom uz grupu Ausswinkl . Tema ovogodišnje Ravnogorske večeri bila je 120 –ta godišnjica sviranja tambura u Ravnoj Gori. Najprije je u ravnogorskoj knjižnici otvorena izložba starih tamburaških instrumenata među kojima je izloženo i 9 berdi ravnogorskog kraja. U programu Ravnogorske večeri nastupile su domaće i gostujuće folklorne i tamburaške skupine,  a u sklopu priredbe gostovali su pripovjedači koji su govorili  o povijesti tambura, tamburaških sastava i orkestara.
 U ponedjeljak 17. listopada u prijepodnevnim satima u SPC Goranka otvorena  se 3. zajednička izložba fotoamatera Općine Ravna Gora, pod nazivom Šuma kroz godišnja doba, koju je u prisustvu brojnih mještana i gostiju otvorio Herman Sušnik, državni tajnik pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Nakon izložbe od 12 sati u Domu kulture održala se svečana sjednica Općinskog vijeća uz dodjelu priznanja i nagrada te prigodni program Tamburaškog orkestra Ravna Gora i Mješovitog pjevačkog zbora Gimpl.

 

Skip to content