15. jubilarni “Kvarnerić” ponovno u Ravnoj Gori

15. jubilarni “Kvarnerić” ponovno u Ravnoj Gori

U subotu, 8. listopada 2016. godine, s početkom u 18,30 sati u Domu kulture u Ravnoj Gori održat će se Dječji festival „Kvarnerić“. Riječ je o festivalu dječjeg stvaralaštva čiji je organizator Udruga Melodije Kvarnera iz Rijeke, a koji ove godine slavi svoj jubilarni 15. rođendan. U subotu se u Ravnoj Gori održava finalna (završna) večer festivala, dok „Kvarnerić“ zapravo počinje u petak, 7. listopada, u Hrvatskom kultnom domu na Sušaku.

Ovo nije prvo gostovanje „Kvarnerića“ u Ravnoj Gori. Prije točno deset godina, 2006. godine, Ravna Gora bila je domaćin 5. po redu „Kvarnerića“, a učenici Osnovne škole Dr. Branimira Markovića, uz pomoć svojih nastavnika-mentora, predstavljali su Ravnu Goru na svakom „Kvarneriću“, od početka njegova održavanja (2002. godine) pa do danas.

U subotu nas u Domu kulture u Ravnoj Gori očekuje ukupno 16 pjesama, koje su nastale u glazbeno literarnim radionicama Osnovnih škola s područja Primorsko – goranske županije. Pišu ih sami učenici uz pomoć svojih nastavnika-mentora, i to na dijalektu područja iz kojeg dolaze, njegujući tako i "ča" i "kaj.

Generalni pokrovitelji „Kvarnerića“ su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka te Općina Ravna Gora, kao domaćin druge večeri festivala, dok je Općina Fužine supokrovitelj. Važno je naglasiti da niti jedan sudionik neće otići kući bez nagrade, budući da je organizator osigurao mnoštvo lijepih nagrada za sve izvođače zahvaljujući sponzorima i pokroviteljima festivala.

Skip to content