TZ Ravna Gora

Održana redovna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupjak

05.02.2013.

 U subotu 2. veljače 2013. godine s početkom u 18:00h u Vatrogasnom domu u Kupjaku održana je redovna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupjak. Na skupštini, koju je vodio dopredsjednik Juraj Pleše, osim izbora novog rukovodstva donesen je i novi Statut Društva u skladu s novim smjernicama Hrvatske vatrogasne zajednice i aktualnim stanjem u Društvu.
Na vodećim pozicijama nije bilo promjena. I u sljedećem mandatu predsjednik DVD-a Kupjak bit će Nikola Jakovac, njegov zamjenik Juraj Pleše, a tajnica Iva Pizent. Dužnost zapovjednika i njegovog zamjenika i dalje će obnašati Igor Špoljarić i Franjo Mance. Predsjednik Nadzornog odbora i dalje ostaje Doživotni počasni predsjednik Vjenceslav Malvić.
U ostala tijela Društva izabrani su:
Upravni odbor:
1. Nikola Jakovac - predsjednik
2. Juraj (Anton) Pleše - zamjenik predsjednika
3. Igor Špoljarić, dipl. ing. - zapovjednik
4. Franjo Mance, oecc. - zamjenik zapovjednika
5. Iva Pizent, dr. med. - tajnica
6. Antonio Bertović - član
7. Anton Pleše, ing. - član
8. Danijela Pleše - član
9. Denis Pleše - član.
Zapovjedništvo:
1. Igor Špoljarić - zapovjednik, dočasnik I. klase
2. Franjo Mance - zamjenik zapovjednika, dočasnik I. klase
3. Dalibor Medved - član, dočasnik
4. Vedran Gecan - član, vatrogasac I. klase
5. Veljko Pleše - spremištar, vatrogasac.
Nadzorni odbor:
1. Vjenceslav Malvić - predsjednik
2. Juraj (Vinko) Pleše - član
3. Krešimir Kiš – član.
U izvještajnom dijelu skupštine podnesena su i prihvaćena sva izvješća za proteklo razdoblje i planovi za naredno. Među nagrađenima treba izdvojiti Juraja (Anton) Plešea, Juraja (Vinko) Plešea i Albina Plešea koji su dobili spomenice za 40 godina rada u Društvu. Stipo Solomun i Mile Vukobratović dobili su spomenicu za 30 godina rada, a spomenice za 10 godina dobili su: Iva Pleše, Tena Vionea Požarić, Ivan Gorupić, Vedran Gecan, Veljko Pleše, Matija Grgurić i Josip Radetić. Pohvalnicama su nagrađeni članovi i članice vatrogasne mladeži za uspješne nastupe na vatrogasnim natjecanjima.
     
Uz prisutnost 31 člana s pravom glasa, članova mladeži i djece, na skupštini su bili nazočni i brojni gosti, među kojima i Velibor Topolovec - zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice PGŽ, zatim predsjednik DVD-a San Marino Novi Vinodolski - Želimir Butorac, Načelnik Općine Ravna Gora - Anđelko Florijan, zapovjednik VZO Ravna Gora - Dražen Krepenc, Željko Antić iz tvrtke „Vatropromet“ d.o.o. te predstavnici PGD-a Kočevje i DVD-a Ravna Gora, Stara Sušica, Stari Laz, Skrad, Delnice i Njivice. Nakon službenog dijela skupštine slijedio je prigodni domjenak i ugodno druženje uz grupu „Trio Gorani“.


TZ Ravna Gora

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.